Korak do čiste pitne vode

Zaščita pred vodnim kamnom

zaščita pred vodnim kamnom za komercialne namene

Kako deluje Hydroflow?

SIGNAL

Enote HydroFLOW uporabljajo edinstveno tehnologijo za prenos električnega polja v cev in vodo v njej. Ta tehnologija deluje na vseh vrstah cevnega materiala brez potrebe po rezanju ali napeljavi, zaradi česar je idealna za naknadno vgradnjo. Signal lahko potuje po celotnem vodovodnem omrežju, v obe smeri, da zaščiti celoten sistem.

PREPREČEVANJE VODNEGA KAMNA

Vodni kamen tvorijo minerali (običajno kalcij in bikarbonat), ki so raztopljeni v vodi. Ko se voda segreje (ali postane drugače prenasičena), ti minerali tvorijo trdo maso na površini cevi in ogrevalne opreme, ki ovirajo prenos toplote, zmanjšujejo učinkovitost in blokirajo pretok. Enote HydroFLOW prenašajo električno polje v cevno omrežje in samo vodo. To povzroči, da mineralni ioni tvorijo skupke, ki delujejo kot izhodišče za kristale, tako da se ob segrevanju vode vodni kamen oblikuje kot fin prah v suspenziji, ki ga lahko nato spere tok.

FLOKULACIJA

Sčasoma se filtri zamašijo in zahtevajo čiščenje s povratnim izpiranjem. To vodi do izgube vode, energije in denarja. HydroFLOW lahko pomaga zmanjšati te izgube s flokulacijo. Enote HydroFLOW električno naelektrijo delce, ko gredo skozi enoto. Turbulenca (ki jo pogosto povzroči črpalka) premeša vodo, tako da ti delci pridejo v stik in se zlepijo med seboj. Ti skupki se usedejo na površino filtra, zato jih je lažje odstraniti in zmanjšati količino vode, ki se uporablja pri povratnem izpiranju. Flokulacija tudi omogoča filtru, da odstrani drobnejše delce in tako izboljša bistrost vode.

BIOFILM

Kontaminacija z bakterijami in drugim biološkim materialom poznamo pod imenom biofilm. Biofilm je velik problem v industrijskih in komercialnih sistemih. V recirkulacijskih vodovodnih sistemih se lahko biofilm nabere do te mere, da ga je zelo težko odstranit. Odstranjevanje z kemikalijami pa je lahko zelo drago. Poleg tega se bakterije zažirajo v cevi in izmenjevalce in s tem zmanjšujejo prenos toplote in pretok vode.
Signal Hydroflow se prenaša skozi cevi in vodo, kar povzroči, da se biofilm odlušči, količina bakterij v recirkulacijskem sistemu pa se zmanjša.

Za več informacij nas pokličite na 02-88-12-173

Pišite na : trgovina@konik.si