Konik d.o.o., Troblje 1, 2380 Slovenj Gradec
02 88 12 170

Korak do čiste pitne vode

Zakaj ravno HydroFLOW?

Zakaj ravno HydroFLOW?

HYDROPATH  zagotavlja potrošnikom, podjetjem in industriji  vrhunsko tehnologijo za nego vode – zmanjšuje vodni kamen, preprečuje biološko obraščanje in ponuja drugačne rešitve brez kemikalij.

Odkrijte razliko, ki jo naredi HydroFLOW®

V podjetju Hydropath so izjemno ponosni, da so zaupanja vredno ime na področju čisto tehnoloških rešitev za čiščenje vode.

Najboljše blagovne znamke in gospodinjstva na svetu se že več kot 30 let obračajo na originalno inovativno elektronsko tehnologijo za pripravo vode HydroFLOW, da zagotovijo izrazito prednost pri reševanju vodnega kamna, biofilma in drugih težav, povezanih z vodo.

Nagrajeni HydroFLOW® za dom

Izdelki HydroFLOW® so primerni za vse domove. Inovativna tehnologija zagotavlja izjemno zmogljivost 24/7, učinkovitost in odgovornost do okolja.

Kako deluje HydroFLOW?

Signal

Enote HydroFLOW uporabljajo edinstveno tehnologijo za prenos električnega polja v cev in vodo v njej. Ta tehnologija deluje na vseh vrstah cevnega materiala brez potrebe po rezanju ali napeljavi, zaradi česar je idealna za naknadno vgradnjo.

Signal lahko potuje po celotnem vodovodnem omrežju, tako navzgor kot navzdol, da zaščiti celoten sistem.

Preprečevanje vodnega kamna

Vodni kamen tvorijo minerali (običajno kalcij in bikarbonat), ki so raztopljeni v vodi. Ko se voda segreje (ali postane drugače prenasičena), ti minerali tvorijo trdo maso na površini cevi in ​​ogrevalne opreme, ki ovirajo prenos toplote, zmanjšujejo učinkovitost in blokirajo pretok.

Enote HydroFLOW prenašajo električno polje v cevno omrežje in  vodo. To povzroči, da mineralni ioni tvorijo skupke, ki delujejo kot izhodišče za kristale, tako da se ob segrevanju vode vodni kamen oblikuje kot fin prah v suspenziji, ki ga nato spere tok.

Flokulacija

Sčasoma se filtri zamašijo in zahtevajo čiščenje s povratnim izpiranjem. To vodi do izgube vode, energije in denarja. HydroFLOW lahko pomaga zmanjšati te odpadke s flokulacijo.

Enote HydroFLOW električno naelektrijo delce, ko gredo skozi enoto. Turbulenca (ki jo pogosto povzroči črpalka) premeša vodo, tako da ti delci pridejo v stik in se zlepijo ter tvorijo kosme.

Te kosmiče se usedejo na površino filtra, zato jih je lažje odstraniti in zmanjšati količino vode, ki se uporablja pri povratnem izpiranju. Flokulacija tudi omogoča filtru, da odstrani drobnejše delce in tako izboljša bistrost vode.

Bioobraščanje

Kontaminacija z bakterijami in drugim biološkim materialom je znana kot biološko obraščanje. Biološko obraščanje je velik problem v industrijskih in komercialnih sistemih. V sistemih za kroženje vode se lahko bakterije kopičijo do problematičnih ravni in jih je lahko zelo težko ali drago obdelati s kemikalijami. Poleg tega se bakterije oprimejo cevi in ​​površin za izmenjavo toplote ter tvorijo biofilm, ki zmanjša prenos toplote in blokira pretok.

Signal HydroFLOW se prenaša skozi cev in vodo, kar povzroči, da se biofilm loči in zmanjša količina bakterij v sistemu za kroženje vode.

 

ENOTE HYDROFLOW:

 

 

Prednosti, ki jih najdemo  z  uporabo  enot HydroFLOW®  
– čiste  tehnologije  za  nadzor  vodnega  kamna.
 1. HydroFLOW® je enostaven za vgradnjo v obstoječe sisteme. Ni potrebe po poznavanju pretokov

“Ima minimalne zahteve za vhodne podatke med projektiranjem (ni treba poznati pretokov in hitrosti tekočin, začetne trdote vode, načina delovanja itd. dovolj je poznati premer cevovoda.”

 1. Ko je HydroFLOW® nameščen, potrebuje minimalno vzdrževanje

“Odpadejo vstopni in obratovalni pregledi, redni servisni pregledi, polnjenje in zagon”.

 1. HydroFLOW® prihrani prostor

“Ne potrebuje odtočnih cevi in ​​ne zavzema prostora v izmenjevalni postaji.”

 1. HydroFLOW® za delovanje potrebuje zelo nizko porabo energije

“Enostavna namestitev in nizka poraba energije. Enostaven nadzor delovanja”.

 1. S HydroFLOW® ni treba spreminjati dimenzij cevi

“Ni potrebe po prilagajanju dimenzij cevi.”

 1. HydroFLOW® je modularni sistem, zasnovan za vse vrste velikosti cevi, sistemov in sektorjev

»Za montažo in transport signala do cilja ne potrebuje konstrukcijskih sprememb. ”

 1. Pri prenosu toplote pride do izgube energije

“Ne prenaša toplote, nima izgub energije (ne upada in ga ni treba izolirati).”

 1. HydroFLOW® je patentirana nekemična čista tehnologija

“Ne poškoduje jeklenih cevi, kot so naprave za kemično obdelavo.”

 1. S HydroFLOW® ni potreben izpad vode

“Med namestitvijo ali popravilom ni prekinitve z oskrbo z  vodo.”

 1. Funkcija HydroFLOW® ni odvisna od optimalnega pretoka, tlaka ali temperature

Delovanje čistilne naprave ni odvisno od pretoka, tlaka ali temperature tekočine v cevovodu.”

 1. Ni potrebno namestiti drugega filtra pred HydroFLOW® ali zapirala pred in za njim.

“Pred in za čistilno enoto ni treba namestiti predfiltra ali pokrovčkov.”

 1. HydroFLOW® se sčasoma spopade z obstoječim vodnim kamnom in prepreči nastanek vodnega kamna

“Ne maši se in ni ga treba očistiti vodnega kamna.”

 1. HydroFLOW® prihrani pri uporabi kemikalij, porabi vode, stroških energije, vzdrževanju in času nedelovanja

»Ob pravilni vgradnji preprečuje nastajanje vodnega kamna na površinah toplotnih izmenjevalcev in tako odpravlja pogosto kemično čiščenje grelnikov. S čistilno napravo grelnik očistimo enkrat letno. Brez čistilne naprave 4x letno. S tem prihranimo pri nakupu nove grelne naprave, stroške kemikalij in njenega odlaganja, znižamo stroške čistilnih del in, kar je najpomembneje, zmanjšamo čas izpada grelnih naprav med čiščenjem. Pri čiščenju grelnih naprav se prekine dovod tople vode, kar je ekonomsko neugodno.”

 

Nekaj o podjetju Hydropath

Razvoj HydroFLOW® se je začel leta 1992, ko je dr. Danny Stefanini našel revolucionarno novo metodo za odstranjevanje vodnega kamna v domu in ustanovil HYDROPATH, da bi svojo inovativno elektronsko tehnologijo za pripravo vode predstavil svetu.

Njihovo družinsko podjetje s sedežem v Nottinghamu v Veliki Britaniji je zraslo v mednarodno mrežo distributerjev in strank. Tehnologija HYDROPATH se uporablja po vsem svetu kot stroškovno učinkovita, energetsko varčna in zelena rešitev za pripravo vode. Njihova paleta enot Hydro FLOW®, zasnovanih za rastočo množico industrij, je zasnovana za obdelavo bioloških obraščanj, izboljšanje filtracije s flokulacijo ter zaščito pred vodnim kamnom in številnimi drugimi vrstami vodnega kamna.

Njihov namen pri HYDROPATH je zagotoviti, da je vsaka enota za pripravo vode zapakirana in odposlana v skladu z najvišjimi standardi in opravlja delo, za katerega je zasnovana.

Nudijo strokovno znanje brez konkurence za vse sektorje in aplikacije, kjer se uporablja njihova tehnologija, s stalnimi programi usposabljanja, svetovanjem in podporo, s storitvami, prilagojenimi potrebam vsake stranke.

V kolikor želite še več informacij ali svetovanje nas kontaktirajte na:

trgovina@konik.si

ali

041 631 598

 

Generalni zastopnik za HydroFLOW  Slovenija:

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja