Konik d.o.o., Troblje 1, 2380 Slovenj Gradec
02 88 12 170

Korak do čiste pitne vode

Akcija!

KDF Media

37.80

KDF Media

KDF odstrani 99% prostega klora iz pitne vode, tako da elektrokemično pretvori raztopljeni klorov plin v vodotopne kloridove ione.

11 na zalogi

KDF Media
(Kinetic Degradation Fluxion)

 

KDF Media (Kinetic Degradation Fluxion) je zmes bakra in cinka visoke čistosti in je patentiran filtracijski medij, ki deluje na osnovi oksidacije/redukcije (redox). To je ena najobičajnejših reakcij, ki se odvijajo v naravi. Sredstva redox odstranjujejo raztopljene pline kot so klor, vodikov sulfid in metan iz vode. Odstranjujejo tudi topne kovine, preprečujejo nalaganje mineralnih trdih oblog/usedlin in zmanjšujejo prisotnost mikroorganizmov. Lastnost, zaradi katere so ta sredstva edinstvena, je v tem, da je vsa energija, potrebna za odstranitev kontaminentov iz vode, naravno povezana oz. inherentna v elektrokemičnem in katalitičnem potencialu redox zmesi.

KDF odstrani 99% prostega klora iz pitne vode, tako da elektrokemično pretvori raztopljeni klorov plin v vodotopne kloridove ione.

Odstranjevanje težkih kovin: zmes redox odstrani do 98% vodotopnih kationov svinca, živega srebra, bakra, niklja, kroma, arzena, antimona, kobalta in večino drugih raztopljenih težkih kovin ob neposrednem stiku. Mehanizem odstranitve je elektrokemične in delno katalitične narave. Topni svinčevi kationi se reducirajo v netopne svinčeve atome in galvanizirajo površino in medprostor granulatnih medijev. Kovinski kontaminenti se vežejo na zmes redox, dokler se filtrirni materiali ne reciklirajo v bakrenem topilcu – talivcu.

Kontrola mikroorganizmov: s spremembo oksidacijskega/redukcijskega potenciala (ORP) od +200 mV za neobdelano vodo do -500 mV za vodo, ki je bila filtrirana s sredstvom redox, omejimo rast mikroorganizmov. Redox zmes na osnovi bakra in cinka zniža vsebnost bakterij in drugih mikroorganizmov v vodi tako, da razbije oz. prekine prenos elektronov in jim s tem povzroči celo kaskado celičnih poškodb. Redox sredstva ubijejo bakterije tudi z direktnim elektrokemičnim stikom in naglo tvorbo hidroksi radikalov in vodikovega peroksida, kar prizadene funkcionalno sposobnost mikroorganizmov.

Pri uporabi KDF filtracijskega medija dosežemo najboljše rezultate v kombinaciji z aktivnim ogljem. Menja se po potrebi oz. enkrat letno.

 

Preveri tudi Filtrirne vrečke Cintropur NW25

Prijavi se na novice in prejmi 15% popust pri nakupu.

Uspešno ste se prijavili na novice. Pri nakupu uporabite kodo: NOVO23. Popust ne velja za izdelke v akciji!

Prišlo je do napake. Prosim poizkusite znova.

Konik d.o.o. bo uporabil vaše podatke izključno za obveščanje o novostih iz našega programa.